General Job verantwoordelijkheden en plichten
Positie / Titel: Line Cook
Locatie: Curaçao
Rapporteert aan: Chef & Sous Chef
General Job Description
Nauwkeurig en efficiënt te koken vlees, vis, groenten, soepen en andere warm eten producten, alsmede de voorbereiding en de portie voedingsmiddelen voorafgaand aan het koken. Ook het uitvoeren van andere taken op het gebied van voedsel en laatste plaat voorbereiding inclusief beplating en garnering van gekookte items en het voorbereiden van de juiste garnituren voor alle warme en koude menu-item platen.
Primaire verantwoordelijkheden:
1. Bereidt een verscheidenheid aan vlees, vis, gevogelte, groente en andere etenswaren voor het koken in vleeskuikens, ovens, grills, frituurpannen en diverse andere keukenapparatuur.
2. Verantwoordelijk voor het station, station Mise en place, station sanitaire toegewezen aan hem of haar.
3. gaat ervan uit 100% verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten geserveerd.
4. Kennis hebben van en in overeenstemming met standaard portiegroottes, kookmethodes, kwaliteitsnormen en keuken regels, beleid en procedures.
5. Voorraden en onderhoudt voldoende niveaus van voedingsmiddelen in lijn stations om een vlotte service periode te verzekeren.
6. Opdelen voedingsmiddelen voorafgaand aan het koken volgens de standaard grootte van de porties en recept specificaties.
7. Onderhoudt een schone en hygiënische werkplek gebied met inbegrip van tafels, rekken, grills, vleeskuikens, frituurpannen, pasta fornuizen, gebakken branders, heteluchtoven, vlakke bovenkant range en koelinstallaties.
8. Bereidt punt voor roosteren, grillen, frituren, sauteren of andere bereidingswijzen van het portioneren, mishandeling, paneren, kruiden en/of marineren.
9. Volgt juiste plaat presentatie en garneer opgezet voor alle gerechten.
10. Handles, winkels en draait alle producten goed.
11. Assisteert in het voorbereiden van producten tijdens de daluren als dat nodig is.
12. Sluit de keuken goed en volgt de afsluitende checklist voor de keuken stations.
13. Assisteert anderen in het sluiten van de keuken.
14. Woont alle geplande werknemer vergaderingen en brengt suggesties voor verbetering.
15. Voert andere taken als toegewezen door de chef-kok of Sous Chef.